--~= Partner =~--

OUTDOOR.SK

--~= Sponzor =~--

Slovenské elektráne, a.s.

NESTLE.SK

--~= Reklama =~--

 
Zdiel’aj!
Zdielaj na FACEBOOK Vybrali.sme Google
 
Bolo tu: turistov.

 

Export to ics (for outlook, google calendar, etc...)

Podujatie 

Názov:
T11 - Salatín 1630m
Kedy:
24.05.2014 
Lokalita:
Nízke Tatry -
Kategória:
2014 , P2

Popis

Doprava: Autobusová

Poplatok:  9 € člen  KST Rokoš, 11 €  nečlen KST Rokoš

Odchod: 4:45 Dolné Vestenice, Jednota

5:00 Nitrianske Sučany, nám.

5:30 Prievidza, aut.st., nást.č.9

Čas výstupu: 2 ½ -3 ½  hod.

Čas zostupu: 2 ½ - 3 ½  hod.

Návrat: V podvečerných až večerných hodinách

Trasa: Z: Ludrová 560m - Bohúňovo 1312m - sedlo pod Malým Salatínom 1420m - Salatín 1630m - Č: Hučiaky - Ludrovská dolina - Ludrová 560m

Lokalita

Nízke Tatry
Lokalita:
Nízke Tatry
Štát:
Country: sk

Popis

Nízke Tatry sú pohorie a geomorfologický celok na Slovensku. V centrálnej časti pohoria bol vyhlásený národný park. Geomorfologický celok sa člení na dva geomorfologické podcelky: Ďumbierske Tatry v západnej a Kráľovohoľské Tatry vo východnej časti, ktoré sú oddelené údoliami riečok Boca a Štiavnička.

Pohorie Nízke Tatry sa tiahne v dĺžke 80 km smerom zo západu na východ medzi malebnými údoliami Váhu a Hrona. Hlavný hrebeň dosahuje tromi vrcholmi výšku vyše 2000 m. Najvyššie vrcholy Ďumbier (2043 m), (Štiavnica (2025 m)), Chopok (2024 m), Dereše (2004 m), Chabenec (1955 m) a Kráľova hoľa (1948 m) sú jedinečnými výhľadňami na pohoria a údolia Slovenska.

Nízke Tatry sú po Vysokých Tatrách druhým najnavštevovanejším pohorím Slovenska. V posledných rokoch tu vzniklo množstvo nových hotelov, autokempingov, sedačkových výťahov a vlekov, stredísk turistiky a cestovného ruchu. Napriek tomu, predovšetkým vo východnej časti, medzi sedlom Čertovica a Kráľovou hoľou, tu jestvujú ešte ozajstné pralesy, kde žije veľa zveri, medzi nimi aj medvede. V týchto takmer nedotknutých lesoch možno podnikať mnohé zaujímavé pešie túry. Pre turistov je príťažlivý úsek hrebeňovky od Chopka k Čertovici, ktorý poskytuje nádherné výhľady do nízkotatranských dolín na severe i na juhu.