--~= Partner =~--

OUTDOOR.SK

--~= Sponzor =~--

Slovenské elektráne, a.s.

NESTLE.SK

--~= Reklama =~--

 
Zdiel’aj!
Zdielaj na FACEBOOK Vybrali.sme Google
 
Bolo tu: turistov.

 
Príhovor
Vitajte na stránkach Klubu slovenských turistov - Rokoš.

Milí priatelia!Predseda

Úvodom Vám chcem poďakovať, že ste nám zachovali priazeň a stále sa spolu túlame a spoznávame krásy nášho Slovenska. Mnohé miesta našich výletov ste isto už navštívili či už s našim klubom v minulosti, alebo s inými klubmi, prípadne sami. Som však toho názoru, že človek sa rád vracia tam, kde mu bolo dobre. A keď je to v spoločnosti priateľov, je tento spoločne strávený čas o to intenzívnejší.

Som však smutný, že nás, skalných, je každým rokom menej a obsadenosť zájazdov má klesajúcu tendenciu. Myslím, že ponuka zájazdov je určená pre široké spektrum turistov. Snažíme sa vytvárať kalendár aj podľa vašich želaní. Nie inak je tomu aj tento rok. Kalendár, v ktorom práve budete hľadať pre seba to pravé podujatie, je toho dôkazom. Obsahuje zväčša vaše nápady. Áno, nie sú tam všetky. Nie je to možné. Na ostatné verím, bude priestor v budúcoročnom kalendári. Tým nechcem naznačiť, že už nám námety nemusíte dávať. Práve naopak, pre mňa bude len lepšie, keď budem mať z čoho vyberať.

Milí priatelia, isto ste zaregistrovali sériu nešťastí v našich veľhorách. Aj touto cestou Vás chcem vyzvať, aby sme do hôr chodili s pokorou. Nik z vašich najbližších nechce zažiť, že domov sa nevrátite v poriadku, alebo vôbec. Hory sú krásne, ale vedia byť aj zradné. Využite možnosti vzdelávania sa. Pripraviť sa na rôzne kritické situácie je určite príjemnejšie, než sa do takýchto situácií dostať a nevedieť si poradiť. Aj v našom klube poriadame takto zamerané kurzy. Je dobré takéto kurzy aj niekoľkokrát opakovať, pretože len viacnásobným nácvikom prichádzajú zručnosti, ktoré v teréne využijete úplne automaticky a bez paniky. Prispejme svojou čiastkou k bezpečnému pohybu na horách aj my.

Milí priatelia, ekonomické situácia turistických klubov nie je ružová. Aby sme dokázali organizovať jednotlivé podujatia finančne pre Vás prijateľné, je nutné každé podujatie dotovať. U nás fungujú dva zdroje príjmov. Prvým zdrojom sú vaše členské poplatky. Žiaľ, nie celá suma ide klubu. Z toho sa fungovať nedá. Preto pochádza náš druhý, hlavný príjem od Vás. Sú to Vami zaplatené a nám darované 2 % z Vašich už zaplatených daní. Aj tento rok Vás o ne prosíme. Stačí si z našej webovej stránky stiahnuť tlačivo, vypísať ho, priložiť k nemu potvrdenie o zaplatení dane, ktoré Vám vydá na požiadanie Váš zamestnávateľ a buď ho sami zanesiete na daňový úrad, alebo nám ho doručíte na naše kontaktné miesto do predajne Outdoor u Maca, prípadne mne, alebo členom Výkonnému výboru osobne a my sa o zvyšok postaráme.

Začala nám sezóna 2016. Želám si, aby sa nám vyhýbali zranenia, špatné počasie a nech sú naše podujatia konečne obsadené. Plný autobus je zadosťučinením našej celoročnej práce pre Vás.

Krásny turistický rok 2016 Vám želá

Peter Antol