Vyhnátová 1283 m

18.07.2009 / 1 deň
Jarný výšľap na 3. najvyšší bod Kremnických vrchov

Organizátor: KST Rokoš

Cena: 7,50 € (225,95 Sk)

Cena zahŕňa:
v poplatku je zahrnuté: doprava autobusom, sprievodca, mapa oblasti s vyznačenou trasou, pamätný list, turistické bingo

Odchod:
Nitrianske Sučany 5:00 h, Prievidza 5:30 h

Návrat:
v podvečerných hodinách

Trasa:
Z: Turček - Pod Húšťavou - Turecká dolina - sedlo Tunel - Č: Vyhnátová 1283m - Kordické sedlo 1117m - Ž: Svrštník 945m - chata Obrázok - M: Studený žľab – Turček

Časy:
Čas výstupu: 2 ½ - 3 h
Čas zostupu: 2 ½ - 3 h


Charakteristika:
Kremnické vrchy tvoria severnú hranicu regiónu Dolné Pohronie. Celým územím regiónu preteká druhá najdlhšia rieka Slovenska, 298km dlhý Hron. Povrch regiónu je značne odlišný. V severnej časti je hornatý a podmienky na turistiku sú tu veľmi dobré. Aj preto navštívime pri našich potulkách po Slovensku práve túto časť Dolného Pohronia a spoznáme aj inú časť Flochovského chrbta, než lyžiarske stredisko Skalka, alebo najvyšší vrch Kremnických vrchov Flochovú.

Opis trasy:
Z podhorskej obce Turček, ktorá leží pod vodárenskou nádržou Turček, budeme mierne stúpať peknou lesnou cestou, smrekovým lesom Krahulskej doliny. Prejdeme popod zjazdovky a v závere strmšie vystúpa- me na spojnicu viacerých turisticky značených ciest. Jedna z nich sa volá Zlatá cesta a ňou potom vystúpame strmšie na samotný vrchol. Pokochá- me sa výhľadmi a zídeme do Kordíckeho sedla. Tadiaľto žltou značkou zídeme do Mokrej doliny a v Studenom žľabe sa napojíme na modrú značku, ktorá prichádza zo Širokej doliny a ňou okolo vodárenskej nádrže zídeme do Turčeka.

Minimálny počet účastníkov:
35

Vyhnátová

[FOTOGRAFIE 2009]